jump to navigation

Urdikning av det bostadspolitiska träsket påbörjad 06-10-23

Posted by Oskar in Uncategorized.
trackback

God nyhet: I framtiden kommer inte skattebetalarna att behöva bidra med flera hundra tusen kronor i investeringsbidrag för varje lägenhet som byggs. Detta stöd, samt räntebidraget skall slopas meddelar kommun- och finansmarknadsministern Mats Odell (kd). Oppositionen är bittra och kommenterar:

”Det här är ett dråpslag mot bostadsbolagen.”

och

” Det känns tungt med politiska beslut som direkt sparkar undan benen”.

Nej förlåt, det var ju inte oppositionen, det var Hyre(s)gästföreningen som kommenterade. Hyresgästföreningens medlemmar vill tydligen gärna lägga massor av sina skattepengar på att mörka resultatet av decenniers misslyckad planekonomisk bostadspolitik. Som Reagan sa:

”Government’s view of the economy could be summed up in a few short phrases: If it moves, tax it. If it keeps moving, regulate it. And if it stops moving, subsidize it.”

Det stämmer utmärkt på svensk bostadspolitik: Först sätter man ett pristak på hyror så att ingen vågar bygga hyresfastigheter. När det överraskande nog inte byggs några, så tar man helt enkelt skattebetalarnas pengar och ger investeringsbidrag. Hyresgästföreningens medlemmar kanske borde förklara för sina företrädare att de även är skattebetalare?

Mats Odell levererar även månadens understatement: ” Jag tror inte man kan utgå från att Hyresgästföreningen har gjort en helt objektiv analys av detta, utan det får man titta på.” En riktigt skämtare och lustigkurre är han allt, Herr Odell. Nu väntar vi bara på införandet av marknadshyror!

Kommentarer»

1. Anders - 06-10-23

Alltid kul att läsa sakliga inlägg! Jobbigt att den nya regering kritiseras så hårt bara för att man städar upp efter år av socialdemokratisk ologik. Ett bra sätt att få männiksor att förstå det är bloggar och inlägg som det man kan läsa här! Keep up the good work!

2. Alexandra - 06-10-25

Som vanligt välskrivet från dig Oskar!

Kan ju tipsa om lite spännande läsning från hyresgästföreningens hemsida. Deras sju skäl till sänkt hyra sprider inte mycket glädje. Här är en favorit:

4. Hyrorna har dragit iväg, privatvärdarna lever gott.

Tydligen sprider Hyresgästföreningen vanföreställningen om att verksamhet som drivs i privat regi bara försöker sko sig på andra. Mycket märkligt.

3. Jonas - 06-10-26

Visst försöker de sko sig på andra, men om de kommer undan med det så betyder det att det råder underetablering och på en fri marknad rättas det till så att vinsten går tillbaka mot det normala.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: