jump to navigation

Kvotering: Ett hån mot jämställdhet 07-03-08

Posted by Oskar in Uncategorized.
trackback

Efter att ha läst en hyllningsartikel i DN för kvotering i bolagsstyrelser, utan en enda kritisk rad vill jag gärna påpeka följande:

1. Det är någons företag. Någon, en fysiks person, inte något abstrakt ”samhälle”, en människa av kött och blod har startat varje företag som finns. Har startat de företag som skapar de produkter vi behöver för att överleva och upprätthålla välståndet, och skapar de jobb vi försörjer oss på. Denna person har tagit risken, kanske belånat huset och typiskt slitit betydligt mer än du och jag. Han eller hon är ägare till sitt företag, och aldrig så många majoritetsbeslut kan ändra på detta. Och det är om detta saken handlar. Tänk dig att du lagt ner ditt liv på att bygga upp något, och att det sedan kommer någon och påstår sig ha rätt att bestämma vilka du ska ha i styrelsen i ditt bolag. Linda Skugge, en tidigare förespråkare för kvotering, tänkte sig detta, och skrev bland annat som följer:

Jag har ett aktiebolag.

Tänk om jag tvingades av staten att anställa en man! Ingen ska få bestämma vad jag ska göra med mitt bolag, det är MITT och bara MITT. Det är mina surt förvärvade pengar. Som jag slitit ihop, tolv timmar per dygn. Året runt i minst 13 år. Jag har inte haft semester på 13 år. Och då ska fan i mig ingen bestämma vad jag ska ta för beslut i mitt bolag. Det jag äger bestämmer jag över.

2. Det är fel och otrevligt att människor behandlas olika beroende på vad de har mellan benen. Men. Lösningen på detta är inte att införa särbehandling baserat på kön i lagen! Det är att cementera diskriminering, och bekräfta den. Det är som att använda tortyr för att övertyga folk om att det är fel att tortera! Att ha en lagstiftning som säger att man måste behandla folk olika beroende på kön innebär att den som vill göra det rätta, och behandla människor efter kompetens kommer att straffas av statens våldsmakt. Det är även fel mot den som blir bortkvoterad, som egentligen var den mest lämpande för tjänsten, men som blir bortvald. På grund av vad han/hon har mellan benen. Fel Fel Fel!

Nej, importera inte kvotering från ”den sista sovjetstaten” hit. Det är totalt rättsvidrigt!

 Uppdatering: Johan Norberg rapporterar att Norge kanske inte är den sista sovjetstaten ändå, det har nämligen visat sig att Norge skyddar äganderätten bäst av alla länder enligt International property rights index.

Kommentarer»

1. Tibor - 07-03-08

Norrmännen tycker om centralstyrning vad jag vet, kanske blir så när staten har gott om pengar att dela ut pga oljan. Vi får väl se hur det blir då pengarna börjar sina där borta….
Däremot ska vi inte importera deras idiotism, och där håller jag med dig Oskar 🙂 Usch för kvotering……


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: