jump to navigation

Hån mot vuxna människor att reglera öppetider 07-03-09

Posted by Oskar in Uncategorized.
trackback

Tydligen har någon moderat av den äldre skolan tagit till orda för att avreglera öppettider i krogbranschen i den kungliga hufvudstaden. Naturligtvis är det inte en uppgift för staten att bestämma när det ska öppnas eller stängas varken på krogar eller någon annanstans. DN gör en stor sak av att ”krögarna själva inte vill” i en partisk och totalt subjektiv artikel. Som om det skulle vara ett argument mot i vilket fall. Vad spelar det för roll om någon krögare utnyttjar möjligheten att ha öppet längre eller inte? Det handlar att ta bort ett illegitimt förbud!

Någon bloggare menar att folk kommer bli störda på natten. Jaha, och det blir de inte när krogarna får ha öppet till 5 som nu? På dem som ägnar sig åt akustisk nedskräpning, reglera inte öppettider!  En sosseblogg hävdar att det leder till ökad konsumtion och att ”det är viktigt” att krogarna inte får ha öppet längre än 5. Varför just 5? Varför är det den absolut och objektivt bästa tidpunkten för staten att kräva att alla stänger? Varför inte 2, 3 eller 4 med samma argument? Suck. Är det för mycket begärt att vuxna människor själva ska får avgöra hur länge de ska vara på krogen?

Kommentarer»

1. Jonas - 07-03-09

Särskilt den andra länkade bloggen var verkligen osannolikt dålig.

”Klubbarnas öppetider måste regleras, hur skulle det annars se ut?”

Välj ett alternativ:

1. Samhället går under i ett inferno av arbetarförtryck, sömnlösa pensionärer och alkoholism.

2. Några enstaka krogar har öppet senare än fem. I övrigt ingen skillnad.

2. Oskar - 07-03-09

Ja, den var verkligen bisarr. Min tanke när jag läste den var att det måste vara en parodi på paternalism och kollektivism, typ som nyliberal-utopi… Vem vet, det kanske det är. Eller finns det verkligen folk som på fullt allvar tycker så år 2007?

Ok, efter ytterligare läsning: Det är en parodi på sossar. Jag blev lurad av att bara läsa en artikel. Sådär kan ju ingen tänka på allvar. Grundlurad!

3. Jonas - 07-03-09

Men skillnaden mot den riktige sossen var faktiskt inte så stor.

4. Robin Hood - 07-03-10

Alla argumenten i inlägget på sossebloggen finns ju faktiskt att återfinna i de två länkade artiklarna på SvD och DN. Jag tyckte att det kunde vara lämpligt att samla dem på ett ställe.

Vad tycker ni, är det ok att driva en sådan blogg? Måste säga att jag hade ganska kul åt upptåget… 😉

5. Jonas - 07-03-10

Jag tycker det är ok, men som du säger så blir det bara riktigt effektfullt när man inte gör så mycket mer än att samla de sämsta argumenten från existerande sossar på ett ställe.

6. Oskar - 07-03-10

Hehe, jasså det var du! Vilken lustigkurre… Jo men det är väl ok, instämmer med Jonas.

7. Sven Holmström - 07-03-12

”Tydligen har någon moderat av den äldre skolan ”

Och denna någon var ju alltså Ulf Kristersson, (hoppas jag stavade rätt nu) samme man som Reinfeldt vann mot i det berömda och jämna slaget om MUF där Reinfledt stod på den konservativa sidan och Kristoffersson på den nyliberala.

Och angående fejkad sosseblogg (som jag inte har läst, eftersom jag nu befinner mig i Smålands skogar istället för Istanbul och inte ids följa alla länkar, pga långsamt internet) så vill jag påminna om den fejkade liberala blogg som ni säkert alla har sett. Den länkar bland annat hit. Nyliberal is Good heter den. I all sin barnslighet är den lite rolig, om än nästan all satir i den bygger på missförstånd.

8. Sven Holmström - 07-03-12

Och han heter ju Kristersson och inget annat.

9. Oskar - 07-03-12

Ja, har noterat nyliberal is good. Gudmundsson verkar tycka han är lustig, men jag finner inget nöje i den.

Kul att du har koll på gamla moderater. jag bara härjar…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: