jump to navigation

Allianskritik av Sakine i Expressen 07-06-13

Posted by Jonas in Uncategorized.
trackback

Vi har varit minst sagt dåliga på att levera allianskritik här på bloggen, men som tur var sover inte alla liberaler. I gårdagens Expressen leverar Sakine Madon en välbehövlig känga.

Vad gäller det extremt dåliga postandet så är det något vi ska ta tag i. Radera inte era länkar och prenumerationer riktigt än…

Kommentarer»

1. miguel - 08-01-11

du anser att detta var en välskriven artikel.

den här meningen är en av de mest pinsamma som någonsin skrivits i en ledare

”I fria samhällen är det nämligen folket, intresseorganisationerna, partierna och medierna som bildar opinion och bedriver lobbying gentemot staten – inte motsatsen. ”

uppenbarligen lever sakine inte i verkligheten, men det är knappast ngn nyhet. det är möjligt att det i ett fritt samhälle är så som sakine säger, men inte i hennes ”fria samhälle”. för i hennes definition av ett fritt samhälle (dvs ett nyliberalt samhälle) är det kapitalet dvs näringslivet som bildar opinion och bedriver lobbying gentemot staten (hon missade också ordet mutor som är den vanligaste och kanske effektivaste formen av opinionsbildning i nyliberala samhällen). Inte folket.

därför är det ett stort problem (vad än clowner som jonas barkå, sakine madon och johan norberg än säger) att den rikaste procenten i ett nyliberalt samhälle tillsammans äger 90 procent av alla tillgångar

2. Jonas Barkå - 08-01-11

Jag antar att du har ett nyliberalt samhälle att peka på där den rikaste procenten äger 90% av alla tillgångar? Och ett där mutor är den vanligaste formen av opinionsbildning?

Kom tillbaka när du lärt dig vad nyliberal betyder!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: