jump to navigation

Vad är Liberal Opposition?

Nyss tog en ny regering över rodret i Rosenbad. Den är inte liberal, nej långt därifrån. Men jämfört med den förra rödgröna beskatta-och-reglera-mera-regeringen är den ändå (förhoppningsvis) en kursändring. Vi står kvar på samma ställe, men vi har bytt riktning. Riktningen är nu mer individuell frihet snarare än mindre. Mot bättre företagarklimat snarare än sämre. Men de förändringar som svenska folket har röstat för kommer att var mycket svåra att genomföra.

Det kommer hela tiden att blåsa en kraftig vind från vänster. Nästan vad alliansregeringen än gör kommer den att kritiseras från vänster. Från LO, Socialdemokraterna, hyresgästföreningen, konsumentrörelsen, ABF, SVT, Aftonbladet, AMS och många många fler organisationer och myndigheter. Kommer regeringen att orka? Kommer den att våga? Kommer den att vilja?

På denna blogg kommer regeringen att kritiseras från ett liberalt perspektiv. Kommer liberaliseringarna som utlovats genomföras? Kommer de förändringar som krävs genomföras? Kommer det att gå tillräckligt fort? Kommer det rent av att gå åt fel håll? Att med klar röst stå upp för liberala värderingar är minst lika viktigt som under en socialistisk regering. Härifrån ska den rösten höras, på tvärs med orkanen av vänsteråsikter som obarmhärtigt kommer pina regeringen från början till slut.

Vilka är då vi som ligger bakom Liberal Opposition?

Sven Holmström följde kärleken till Istanbul där han på Istanbul, Europa kommenterar den turkiska vardagen. Någon gång hamnar tankar i engelsk skrud på Metroblogging Istanbul. När han inte dricker rakı försöker han forska på mikrosystem. Ibland råkar han säga något om rollspel på Polyfem Transformed. En gång blev Sven så upprörd över själva konceptet censur att han började planera för att helt avskaffa sin självcensur. Förutom att ha läst till civilingenjör har han också klarat av att misslyckas med att skriva färdigt en C-uppsats i litteraturvetenskap om svensk pornografisk roman (en dag, en dag…).

Jonas Barkå försöker bygga instrumentprototyper av plastark. När han inte smyger runt bland Stockholms libertarianer så ger han sig på de underligaste levande rollspel han kan hitta, och alla andra typer av spel för den delen. Om han orkar uppdatera den kan man läsa om det hela på Unrealities of Mine.

Oskar Särnholm försöker fixa sin examen i Informationsteknik. Exjobbet innebär visst att han ”försöker fatta någons avhandling på isy, begripa algoritmerna och försöka implementera dem i en kommersiell diagnostikmjukvara.” Skönt att ha det där avslutat, tyker Jonas och Sven. Oskar sitter även i styrelsen förLiberala studenter i Linköping där han också bloggar en hel del. Oskar skriver även sporadiskt på sin personliga sida, som är en vild blandning av IT-prylar, politik och vardag.

Politiskt kan nog alla klassas som libertarianer, men det kan mycket väl hända att alla inte håller med om det som en av oss skriver på bloggen. Bli inte förvånad om ett inlägg får mothugg från någon av de andra författarna. Tanken är som sagt att vi främst ska granska alliansregeringen från ett pragmatiskt liberalt perspektiv. Även om vi ibland bara vill skrika ”naturrätt” och ”nattväktarstat” så tror vi att det är mer konstruktivt. Inklämt i detta sansade tonläge kan det säkert komma ett och annat rasande teoretiskt resonemang och dyker det upp något som vi villa sprida till så många som möjligt kommer vi givetvis att rapportera om det.

Om ni vill tipsa oss om något eller av någon annan anledning nå oss alla går det alldeles utmärkt att skriva till liberal-opposition at googlegroups.com.

Kommentarer»

1. Liberaler är lite tuffare! « Dexion - 06-09-28

[…] Liberal Opossition författas bland annat av Oscar, en såväl trevlig som skärpt (Nej trevlig och skärpt är inte en tautologi till liberal) IT-student från Linköping. […]

2. Oskar - 06-09-28

Tackar så ödmukast för den komplimangen!

3. Göran Benedicks - 07-01-06

Bra men gör det varsamt!

4. Liberaler är lite tuffare! | Dexion Opinion - 16-04-19

[…] Liberal Opposition författas bland annat av Oscar, en såväl trevlig som skärpt (Nej trevlig och skärpt är inte en tautologi till liberal) IT-student från Linköping. […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: